Skip links

5 LUCRURI PE CARE SĂ LE FACI PENTRU ECHILIBRU ȘI ÎNCREDERE ÎN SINE

E război. Rusia a atacat Ucraina. Anul 2022. E provocarea cea mai mare – atunci când în jur e greu, apăsător, deprimant, să te ții luminos și încrezător!

Dacă ești vânzător, clientul tău are nevoie de un partener energic.

Dacă ești manager – echipa ta are nevoie să te vadă un lider optimist.

Cum să dezvolți aceste stări?

De obicei suntem ghidați de scop. Scopul e important, dar cum ajungi acolo e și mai important!

Mulți cred că fericirea este despre un moment special în viață – ai încheiat un contract, ai luat un comision, ai cumparat un automobil, etc. Dar adevărul că în timp ce realizăm scopurile noastre noi … traim! Sau nu.

Dezvoltă-ți obiceiuri „fericite” pentru ca călătoria spre scop să fie la fel – energizantă, plăcută, motivantă!

Care este secretul oamenilor bine dispuși și optimiști? El se găsește în obiceiuri și moduri de gândire. Iată-le:

1. Identifică lucrurile mici și valoroase din viața ta și mulțumește pentru ele:
Recunoștința și gratitudinea sunt cheile unei stări de bine. Poți fi recunoscător pentru orice lucru mic care ți se întâmplă. O practică bună e să le treci prin minte înainte de somn.

2. Meditația:

Mintea noastră este foarte neliniștită. Începe să practici meditația care te va ajuta la calmarea fluxului de gânduri și te va aduce într-o stare de clar și calm.

3. Mișcă-te mai mult:

Prin exercițiul fizic, creierul nostru produce endorfine – hormoni ai fericirii. Prin urmare, ne simțim mai veseli, mai fericiți, starea de spirit se îmbunătățește IMEDIAT!

4. Trăiește aici și acum:

Oamenii care nu își fac griji pentru trecut și nu își fac griji pentru viitor nu vor rata niciodată momentul prezent. Unde are loc viața.

5. Nu te certa cu Realitatea

Realitatea este întotdeauna corectă. Ea este Reală. Oamenii care se ceartă cu realitatea pierd 100% din timp. Iubește ceea ce este deja acolo – uită-te cu interes la ce ți-a dat și ce mai are viața de oferit.