Skip links

CEL MAI VESTIT VÂNZĂTOR

Acum un an am primit cadou o carte, care la prima vedere atragea prin titlu doar. Un autor care nu-mi era cunoscut, un domeniu pe care nu-l percepeam la fel ca acum.

Inițial crezusem că e o carte de dezvoltare personală, însă mare mi-a fost uimirea când online am găsit-o la rubrica de romane, fiind si un bestseller internațional. Este vorba de cartea: “Cel mai vestit vânzător din lume” – OG MANDINO.

Personajul principal al cărţii este Hafid, un băiat care avea grijă de cămilele unui mare vânzător din acea perioadă Pathros din Palmira. Acesta se îndrăgosteşte de Lisha, fiica unui om bogat şi realizează ca singura lui şansă de a fi cu ea e de a deveni un om bogat.

Pentru a ajunge cel mai vestit vânzător din lume îi cere ajutorul lui Pathros, care după ce îl supune unui test, îi încredinţează cele 10 pergamente pe care el le-a folosit la rândul lui pentru a ajunge foarte bogat.

Aceste 10 pergamente reprezintă 10 principii necesare pentru a deveni un vânzător foarte bun.

Fiecare principiu e scris într-o formă care te motivează şi care îţi antrenează spiritul. M-a fermecat și mi-a plăcut foarte mult cartea şi mă bucur că timpul investit a meritat, iar acum sper să vă conving să o citiți și voi.

Au fost momente când mă entuziasmam atât de tare de ce citeam că mi se făcea “pielea de găină”. Găsesc mai rar cărţi care să mă atingă aşa puternic. După ce o veți citi pe aceasta voi reveni și cu o alta recomandare.

Cele 10 principii pentru a deveni cel mai bun vânzător Aceste principii sunt asemănătoare unui ritual, poate tocmai pentru a avea un efect puternic. În carte, fiecare principiu e explicat în detaliu, motivând importanţa lui, dar şi cum poate fi aplicat.

Deşi de departe par simple, explicația lor au un efect puternic asupra motivației propriei. Nu voi explica aici principiile, majoritatea sunt foarte sugestive.

1. Astăzi încep o viaţă nouă.

2. Voi întâmpina această zi cu iubire în inimă.

3. Voi insista până când voi reuşi.

4. Sunt cea mai mare minune a naturii.

5. Voi trăi această zi ca şi cum ar fi ultima.

6. Astăzi voi fi stăpânul emoţiilor mele.

7. Voi râde mereu.

8. Astăzi îmi voi spori valoarea de o sută de ori.

9. Voi acţiona acum.

10. Voi crede in succes în fiecare zi.

În trainingurile de vânzare și negociere AEGIS încercăm să transmitem acest entuziasm post-lectură, prin prisma celor 10 principii pentru a deveni un vânzător foarte bun!